Publicaciones

Publicaciones del grupo desde su fecha de reconocimiento


Effect of fermentation on microbiological, physicochemical and physical characteristics of sourdough and impact of its use on bread quality

Revista: Czech Journal of Food Science

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 6

Volumen: 35

Página de Inicio: 496

Página Fin 506

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • Alba Casado
  • Alberto Álvarez
  • Leticia González
  • Domingo Fernández
  • José Luis Marcos

Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria with Potential to Design Natural Biofunctional Health-Promoting Dairy Foods

Revista: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • Daniel Linares
  • Carolina Gómez
  • Erica Renes
  • José María Fresno
  • R.P. Ross
  • Catherine Stanton

Effect of feeding regimen on the fatty acid profile of sheep bulk tank milk

Revista: International Journal of Dairy Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 71

Página de Inicio: 857

Página Fin 867

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 11/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Effect of forage type in the ovine diet on the nutritional profile of sheep milk cheese fat

Revista: Journal of Dairy Science

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 103

Página de Inicio: 63

Página Fin 71

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • ERICA RENES BAÑUELOS
  • Pilar Gómez-Cortés
  • Miguel Ángel de La Fuente
  • DOMINGO FERNÁNDEZ GARCÍA
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)

La implantación de métodos de evaluación continua mejora el rendimiento académico en Tecnología de los Alimentos.

Revista: VetDoc

Tipo de Revista: Nacional

Número: 2

Volumen: 2

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Study of the conjugated linoleic acid synthesis by Lactobacillus strains and by different co-cultures designed for this ability

Revista: Journal of functional foods

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 35

Página de Inicio: 74

Página Fin 80

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

CLA-producing adjunct cultures improve the nutritional value of sheep cheese fat

Revista: Food Research International

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 116

Página de Inicio: 819

Página Fin 826

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 02/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Production of sheep milk cheese with high gamma-aminobutyric acid and ornithine concentration and with reduced biogenic amines level using autochthonous lactic acid bacteria strains

Revista: Food Microbiology

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 78

Página de Inicio: 1

Página Fin 10

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 04/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Spanish honeys with quality brand: a multivariate approach to physicochemical parameters, microbiological quality, and floral origin

Revista: Journal of Apicultural Research

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 58

Página de Inicio: 92

Página Fin 103

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Probiotic lactobacilli precautions

Revista: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 10

Página de Inicio: 1

Página Fin 5

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 12/03/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • JOSÉ MARÍA CASTRO GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0002-3364-924X)
  • Patricia Castro
  • MARÍA HILDA SANDOVAL HERNÁNDEZ
  • Diana Castro-Sandoval

Effect of forage type in the ovine diet on the nutritional profile of sheep milk cheese fat

Revista: Journal of Dairy Science

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 10/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Evaluation of physiological effects induced by Manuka honey upon Staphylococcus aureus and Escherichia coli

Revista: Microrganisms

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 258

Volumen: 7

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • Leticia M. Estevinho
  • Rita Teixeira Santos
  • A.G. Rodrigues
  • Cidalia Pina Vaz
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)

Antibacterial Action Mechanisms of Honey: Physiological Effects of Avocado, Chestnut, and Polyfloral Honey upon Staphylococcus aureus and Escherichia coli

Revista: Molecules

Tipo de Revista: Internacional

Número: 5

Volumen: 25

Página de Inicio: 1252

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 10/03/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • Leticia M. Estevinho
  • Rita Teixeira Santos
  • A.G. Rodrigues
  • CIDÁLIA PINA VAZ
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)

"Antibacterial Action Mechanisms of Honey: Physiological Effects of Avocado, Chestnut, andPolyfloral Honey upon Staphylococcus aureus and Escherichia coli".

Revista: Molecules

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 5

Volumen: 25

Página de Inicio: 1252

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • Leticia M. Estevinho
  • Rita Teixeira Santos
  • A.G. Rodrigues
  • C. Pina-Vaz
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ

"Effect of forage type in the ovine diet on the nutritional profile of sheep milk cheese fat".

Revista: Journal of Dairy Science

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 103

Página de Inicio: 63

Página Fin 71

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • ERICA RENES BAÑUELOS (ORCID: 0000-0001-6192-5662)
  • Pilar Gómez-Cortés
  • Miguel Ángel de La Fuente
  • DOMINGO FERNÁNDEZ GARCÍA (ORCID: 0000-0002-1184-495X)
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO

"Evaluation of physiological effects induced by Manuka honey upon Staphylococcus aureusand Escherichia coli".

Revista: Microorganisms

Tipo de Revista: Internacional

Número: 258

Volumen: 7

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • Leticia M. Estevinho
  • Rita Teixeira Santos
  • A.G. Rodrigues
  • CIDÁLIA PINA VAZ
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ

Influence of the Breed of Sheep on the Characteristics of Zamorano Cheese

Revista: Dairy

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 2

Volumen: 2

Página de Inicio: 242

Página Fin 255

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 12/05/2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Effect of forage type, season, and ripening time on selected quality properties of sheep milk cheese

Revista: Journal of Dairy Science

Tipo de Revista: Internacional

Número: 3

Volumen: 104

Página de Inicio: 2539

Página Fin 2552

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 15/01/2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Honey: Another Alternative in the Fight against Antibiotic-Resistant Bacteria?

Revista: Antibiotics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 9

Página de Inicio: 774

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 04/11/2020

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)
  • Maria Manuela Estevinho
  • Mario Sousa-Pimenta
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • Leticia M. Estevinho

Identification of study habits and skills associated with the academic performance of Bachelor's degree Food Science and Technology students at the University of León (Spain)

Revista: Journal of Food Science Education

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 19

Página de Inicio: 250

Página Fin 262

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 12/10/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Cheese microbiota and its functional importance,La microbiota del queso y su importancia funcional

Revista: Revista Española de Nutrición Comunitaria

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Nacional

Número: 4

Volumen: 26

Página de Inicio: 248

Página Fin 256

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2020

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

  • Gorka Santamaría-García
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)
  • Mailo Virto
  • Gustavo Amores
  • Javier Aranceta

Antifungal activity of lactic acid bacteria isolated from milk against Penicillium commune, P. nordicum, and P. verrucosum

Revista: International Journal of Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 355

Página de Inicio: 109331

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Investigation of the Level of Knowledge in Different Countries about Edible Insects: Cluster Segmentation

Revista: Sustainability

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 15

Página de Inicio: 450

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 27/12/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Role of Honey in Advanced Wound Care

Revista: Molecules

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 16

Volumen: 26

Página de Inicio: 4784

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 07/08/2021

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

  • Hana Scepankova
  • PATRICIA COMBARROS FUERTES
  • JOSÉ MARÍA FRESNO BARO (ORCID: 0000-0002-3438-0852)
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • Miguel Sousa Dias
  • Carlos A. Pinto
  • Jorge A. Saraiva
  • Leticia M. Estevinho

Evaluation of technological properties and selection of wild lactic acid bacteria for starter culture development

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 114121

Volumen: 171

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 15/12/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Bioactive components, antioxidant and antibacterial activities of different varieties of honey: a screening prior to clinical application

Revista: Journal of Agricultural and Food Chemistry

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 2

Volumen: 67

Página de Inicio: 688

Página Fin 698

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Characteristics and proteolysis of a Spanish blue cheese made with raw or pasteurised milk

Revista: International Journal of Dairy Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 3

Volumen: 75

Página de Inicio: 630

Página Fin 642

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 03/04/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Study of exopolysaccharides from lactic acid bacteria and their industrial applications: a review

Revista: International Journal of Food Science & Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 57

Página de Inicio: 16

Página Fin 26

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 01/2022

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

Effect of different cooking methods on the total phenolic content,antioxidant activity and sensory properties of wild Boletus edulis mushroom

Revista: International Journal of Gastronomy and Food Science

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 26

Página de Inicio: 100416

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 25/08/2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Technological and safety assessment of selected lactic acid bacteria for cheese starter cultures design: Enzymatic and antimicrobial activity, antibiotic resistance and biogenic amine production

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 180

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 28/03/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Daniel Abarquero
  • Raquel Bodelón
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)
  • Ana Belén Flórez
  • JoseMariaFresno Baro
  • Erica Renes
  • Baltasar Mayo

Characteristics and proteolysis of a Spanish blue cheese made with raw or pasteurised milk visibilityPúblico arrow_drop_down

Revista: International Journal of Dairy Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 03/04/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Blue Cheeses: Microbiology and Its Role in theSensory Characteristics

Revista: Dairy

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 4

Página de Inicio: 410

Página Fin 422

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 26/06/2023

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

Effect of autochthonous starter and non-starter cultures on the physicochemical, microbiological and sensorial characteristics of Castellano cheese

Revista: International Journal of Dairy Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 11/09/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Evaluation of technological properties and selection of wild lactic acid bacteria for starter culture development

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 171

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 27/10/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Daniel Abarquero
  • Erica Renes
  • Patricia Combarros-Fuertes
  • JoseMariaFresno Baro
  • MARÍA EUGENIA TORNADIJO RODRÍGUEZ (ORCID: 0000-0002-1592-8317)