Publicaciones

Publicaciones del grupo desde su fecha de reconocimiento


Effects of dietary inclusion of sunflower soap stocks on colour, oxidation and microbiological growth of meat from light fattening lambs

Revista: International Journal of Food Science & Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 15/06/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CAROLINA BLANCO FONTAO
  • RAÚL BODAS RODRÍGUEZ
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • JOSÉ MARÍA RODRÍGUEZ CALLEJA (ORCID: 0000-0003-2677-5229)
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • FERNANDO ROZADA GÓMEZ
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA

Milk replacer restriction during early life impairs the live body weight and progesterone patterns of ewe lambs during the replacement period

Revista: Journal of Dairy Science

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 9

Volumen: 101

Página de Inicio: 8021

Página Fin 8031

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 10/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Alba Santos
  • F. Javier Giráldez
  • E. Trevisi
  • L. Lucini
  • J. Frutos
  • S. Andrés
  • CARMEN VALDÉS SOLÍS (ORCID: 0000-0003-3581-164X)

Digestibility, nitrogen balance and weight gain in sheep fed with diets supplemented with different seaweeds

Revista: JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 31

Página de Inicio: 3255

Página Fin 3263

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • SONIA RJIBA-KTITA
  • AMOR CHERMITI
  • CARMEN VALDÉS SOLÍS (ORCID: 0000-0003-3581-164X)
  • SECUNDINO LÓPEZ

Erythina variegata quality in the Cauto Valley, Cuba

Revista: Agroforestry Systems

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 09/02/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CARMEN VALDÉS SOLÍS (ORCID: 0000-0003-3581-164X)
  • D.M. Verdecia
  • M. Paumier
  • Y. Álvarez
  • Y. Méndez
  • SECUNDINO LÓPEZ
  • R.S. Herrera
  • J.L. Ramírez
  • RAUL BODAS
  • SONIA ANDRÉS
  • F. Javier Giráldez
  • Y. Arceo

Effect of age of regrowth, chemical composition and secondary metabolites on the digestibility of Leucaena leucocephala in the Cauto Valley, Cuba

Revista: Agroforestry Systems

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 18/02/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CARMEN VALDÉS SOLÍS (ORCID: 0000-0003-3581-164X)
  • D.M. Verdecia
  • M. Paumier
  • A. Santana
  • Y. Álvarez
  • Y. Méndez
  • Secundino López
  • R.S. Herrera
  • J.L. Ramírez
  • J.L. Leonard
  • RAUL BODAS
  • Sonia Andrés
  • F. Javier Giráldez
  • Y. Arceo

Flow Cytometry to Assess the Counts and Physiological State of Cronobacter sakazakii Cells after Heat Exposure

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 12

Volumen: 8

Página de Inicio: 688

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 16/12/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Paloma Cal Sabater
  • IRMA CARO CANALES
  • María J. Castro
  • María J. Cao
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • Emiliano J. Quinto

Microbial Growth and Biogenic Amine Production in a Balkan Style Fresh Sausage during Refrigerated Storage under a CO2-Containing Anaerobic Atmosphere: Effect of the Addition of Zataria multiflora Essential Oil and Hops Extract

Revista: Antibiotics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 8

Página de Inicio: 227

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 14/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • DIEGO ELOY CARBALLO CARBALLO
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA
  • Emiliano J Quinto
  • Ali Khanjari
  • Sabina Operta
  • IRMA CARO CANALES

Replacing Soybean Meal with Urea in Diets for Heavy Fattening Lambs: Effects on Growth, Metabolic Profile and Meat Quality

Revista: Animals

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 9

Página de Inicio: 974

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 14/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Grain grinding size of cereals in complete pelleted diets for growing lambs: Effects on animal performance, carcass and meat quality traits.

Revista: Meat Science

Tipo de Revista: Internacional

Número: 154

Página de Inicio: 126

Página Fin 132

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • E Jaramillo
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • IRMA CARO CANALES
  • DIEGO ELOY CARBALLO CARBALLO
  • SECUNDINO LÓPEZ PUENTE (ORCID: 0000-0001-6267-683X)
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA

Food Safety through Natural Antimicrobials

Revista: Antibiotics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 8

Página de Inicio: 208

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 31/10/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Emiliano J. Quinto
  • IRMA CARO CANALES
  • Luz Hermila Villalobos Delgado
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • Beatriz De Mateo
  • María P Redondo

Effects of dietary astaxanthin supplementation on the oxidative stability of meat from suckling lambs fed a commercial milk-replacer containing butylated hydroxytoluene

Revista: Meat Science

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • DIEGO ELOY CARBALLO CARBALLO
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • IRMA CARO CANALES
  • MIGUEL FERNÁNDEZ GUTIÉRREZ
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)

Bootstrap parametric GB2 and bootstrap nonparametric distributions for studying shiga toxin-producing Escherichia coli strains growth rate variability

Revista: Food Research International

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 120

Página de Inicio: 829

Página Fin 838

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Emiliano J. Quinto
  • J. M. Marín
  • IRMA CARO CANALES
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • María P Redondo
  • Beatriz De Mateo
  • D.W. Schaffner

EFFECT OF STORAGE METHOD: AEROBIC REFRIGERATED, VACUUM REFRIGERATED AND FROZEN STORAGE, ON THE QUALITY OF CHURRA SUCKLING LAMB MEAT.

Revista: Italian Journal of Food Science

Tipo de Revista: Internacional

Número: 3

Volumen: 31

Página de Inicio: 427

Página Fin 436

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Aida Ruth Callejas Cárdenas
  • Sergio Soto
  • IRMA CARO CANALES
  • DIEGO ELOY CARBALLO CARBALLO
  • Emiliano José Quinto
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)

EFFECT OF FLAX-SEED ENRICHED CONCENTRATE SUPPLEMENTATION IN GRAZING PRAMENKA BREED LAMB'S DIET ON OMENTAL FAT FATTY ACIDS

Revista: Acta veterinaria (Beograd)

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 68

Página de Inicio: 502

Página Fin 511

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Emir Mujic
  • M. Cervek
  • H. Omanovic
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • N. Pracic
  • H. Vilic.
  • R. Sahinovic
  • D. Medic
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA
  • José Manuel Lorenzo

Early adipose deposits in sheep: comparative analysis of the perirenal fat transcriptome of Assaf and Churra suckling lambs

Revista: Animal Genetics

Tipo de Revista: Internacional

Número: 6

Volumen: 49

Página de Inicio: 605

Página Fin 617

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Assessment of the antioxidant effect of astaxanthin in fresh, frozen and cooked lamb patties

Revista: Food Research International

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 111

Página de Inicio: 342

Página Fin 350

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • DIEGO ELOY CARBALLO CARBALLO
  • IRMA CARO CANALES
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)

Effect of hop (Humulus lupulus L.) inclusion in the diet for fattening lambs on animal performance, ruminal characteristics and meat quality

Revista: Food Research International

Tipo de Revista: Internacional

Número: 108

Página de Inicio: 42

Página Fin 47

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CAROLINA BLANCO FONTAO
  • RAÚL BODAS RODRÍGUEZ
  • LARA MORÁN LOBATO
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA

Biogenic amine content and microbial quality of alpaca charqui

Revista: Journal of High Andean Research

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 2

Volumen: 20

Página de Inicio: 179

Página Fin 188

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Conformation characteristics of suckling lamb carcasses from the Spanish local breeds Churra and Castellana and the non-native breed Assaf determined using digital photographs

Revista: Small Ruminant Research

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 160

Página de Inicio: 89

Página Fin 94

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Bayesian modeling of two- and three-species bacterial competition in milk

Revista: Food Research International

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 105

Página de Inicio: 952

Página Fin 961

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Emiliano José Quinto
  • J. M. Marín
  • IRMA CARO CANALES
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • D.W. Schaffner

Performance, carcass characteristics, economic margin and meat quality in young Tudanca bulls fed on two levels of grass silage and concentrate

Revista: Spanish Journal of agricultural research

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Nacional

Número: 3

Volumen: 16

Página de Inicio: e0609

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • EMMA SERRANO MARTÍNEZ
  • Maria José Humada
  • IRMA CARO CANALES
  • Iban Vázquez
  • Ana Olaizola
  • Helena Resano
  • Sergio Soto
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)

Programming Merino lambs by early feed restriction reduces growth rates and increases fat accretion during the fattening period with no effect on meat quality traits

Revista: Meat Science

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 135

Página de Inicio: 20

Página Fin 26

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Feed efficiency and the liver proteome of fattening lambs are modified by feed restriction during the suckling periiod

Revista: Animal

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 9

Volumen: 12

Página de Inicio: 1838

Página Fin 1846

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 09/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CARMEN VALDÉS SOLÍS (ORCID: 0000-0003-3581-164X)
  • Alba Santos
  • Secundino López
  • JAMES FRANCE
  • Javier Frutos
  • Miguel Fernández
  • Sonia Andrés
  • Francisco Javier Giráldez

Carcass and meat quality characteristics of Churra and Assaf suckling lambs

Revista: Animal

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 5

Volumen: 12

Página de Inicio: 1093

Página Fin 1101

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Quality changes in refrigerated stored minced pork wrapped with plastic cling film and the effect of glucose supplementation

Revista: Meat Science

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 126

Página de Inicio: 55

Página Fin 62

Estado: Enviado para aprobación

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Alba Del Blanco
  • IRMA CARO CANALES
  • Emiliano Quinto
  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)

EFFECTS OF SUNFLOWER SOAPSTOCKS ON LAMB MEAT QUALITY

Revista: Journal of Animal Science

Tipo de Revista: Internacional

Estado: En Prensa / Aceptado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • JAVIER MATEO OYAGÜE (ORCID: 0000-0003-4288-9867)
  • CAROLINA BLANCO FONTAO
  • FCO JAVIER GIRALDEZ GARCÍA
  • Luz H. Villalobos Delgado
  • LARA MORÁN LOBATO
  • SONIA ANDRÉS LLORENTE
  • RAÚL BODAS RODRÍGUEZ